Bjørn Tore løp inn til 7.plass i EM

Bjørn Tore løp inn til 7.plass i EM

Kategori

Varme, brostein og lite vind var noen av ingrediensene i EM 24-timers som ble arrangert i Timisoara, Romania lørdag 25.mai - søndag 26.mai. 
De fleste norske fikk problemer, men Bjørn Tore gjorde som han alltid gjør. Leverer!
250km er rått i seg selv, men med de værmessige forutsetningene, var dette et fantastisk resultat for Norge.

En av norges mest rutinerte 24-timersløpere kjenner sin kropp og form. Taranger startet i et fornuftig tempo og lå etter to timer som nr. 39. Aleksandr Sorokin fra Litauen startet veldig hardt og holdt 4:10/km fart de første timene og skaffet seg et stort forsprang til resten av feltet som han holdt veldig lenge. 

Etter fire timer var Taranger nr. 40, men fra time fire til tjue-fire, klatret han sakte men sikkert oppover på listen. Etter seks timer var han rykket opp til 20.plass. 132km. halvveis holdt til en midlertidig 12.plass. Natten taklet han også bra. Da vi "hjemme" hadde sovet, registrerte vi Bjørn-Tore på 7.plass etter 21 og en halv time. Dette skulle vise å holde helt inn. 

Han løp store deler av løpet med svenske Johan Steene. De var trolig viktige for hverandre under løpet. "Downperiodene" taklet de bra begge to, men da det skulle avgjøres vinket Taranger takk og farvel og økte på den siste timen. Dermed ble svensken henvist til 8.plass, 2,5km. bak Bjørn Tore. 

Kondis har skrevet en fyldig reportasje fra løpet.

Resultatliste for menn, topp 20:

topp20