Fredrik Berentsen startet 2019 med dobbel pers

Fredrik Berentsen startet 2019 med dobbel pers

Kategori

I løpet av en drøy uke satte Fredrik ny personlig rekord, henholdsvis på 10km og halvmaraton. Vi har tatt en prat med "ultralaban" i etterkant av løpene.

Du har perset både på 10km og halvmaraton i januar 2019 - hvordan klarte du det?
- Perserne mine på distansene er fra 2016 og 2017, så det var nok på tide at de ble justert... Når det er sagt så er nok hovedgrunnen til framgangen dedikasjon og målrettet trening over lang tid. Men at jeg skulle ta så store jafs nå overrasker nok både meg selv og andre, siden jeg var skadet store deler av november og desember.


Fortell litt om disse to løpene...
På halvmaraton i Maratonkarusellen løp jeg mitt eget løp fra start til mål. Løpsopplegget var å holde litt igjen første halvdel å unngå å komme opp på terskel. Dette klarte jeg, slik at jeg hadde mer å gå på siste halvdel. Jeg klarte å øke farten slik at jeg også «perset» uoffisielt på 10K andre halvdel, og kom i mål med solid positiv spilt og pers med 3:40 min.

10km i Vinterkarusellen: På bakgrunn av den gode avslutningen på halvmaraton, så hadde jeg gode tro på pers også på 10K. Jeg håpet at jeg muligens kunne klare å under 36-tallet, men ikke optimale forhold, og en 3-timers langtur i fjellet tidligere på dagen gjorde meg skeptisk. Jeg gikk allikevel ut i sub 36-fart, og holdt følge med en kvartett som jaktet 2 og 3 plass. Jeg måtte slippe nummer 2 og 3 halvveis, så derfra og inn måtte jeg klare meg selv. Veldig fornøyd med å holde tempoet oppe, selv om det ble tungt på snøen de siste 300 meterne. Fornøyd med pers med 1:13 og negativ split med 3 sekunder.

Hvordan har du trent i sesongpausen og hva er planene for 2019?
«Sesongpausen» startet som nevnt frustrerende med ett langt skadeavbrekk. Jeg fryktet jo at det skulle sette meg tilbake, og av den grunn så la jeg om kosten litt og tok av noen kilo. Kombinert med økt overskudd når jeg kunne trene igjen, så har jeg kommet sterkere tilbake enn noen gang. Under kyndig veiledning fra klubbtrenerne våre, Jan og Dag, så har jeg også vært mer bevist på å ikke kjøre kvalitetsøktene like hardt som før, og er nå sjelden over terskel på trening. Jeg liker jo som kjent å løpe de virkelig lange løpene, så årets hovedmål er Salomon Xreid som i år går i fjellheimen fra Voss til Bergen. Dette er jo på vår «hjemmebane», og noe jeg gleder meg stort til. I tillegg er målet å stadig forbedre meg på de kortere distansene fra 10km til maraton. Det blir nok også noen flere ultraløp ila. året, men hvilke er ikke bestemt enda.

Vi gratulerer Fredrik med en glimrende start på 2019. Lykke til videre i år!