Fantastisk gjennomføring av Flyplassløpet

Fantastisk gjennomføring av Flyplassløpet

Kategori

Flyplassløpet ble arrangert for første gang onsdag 10.april 2019. Et godt samarbeid mellom Avinor og BFG Bergen Løpeklubb har gjort det mulig å gjennomføre løpet som ble en braksuksess. Løpet har vært fulltegnet i mange uker og over 500 løpere stilte til start på distansene 5- og 10km på Bergen Lufthavn, Flesland. 

De fleste strålte etter målgang og mange tok turen videre til AfterRun, hvor premiesermoni og utlodding av premier ble unnagjort. 

Vinnerne
Marius Vedvik var forespeilet seieren på herrenes 5km og innfridde til de grader. Vinnertiden hans ble 14:25, noe som er raskere enn han selv hadde planer om å løpe. Vedvik har følgende å si etter løpet:
- Veldig kjekt å være med på et nytt arrangement. God stemning i løypa og artig å springe på en flyplass. Løypen passa meg bra, flat og fin. Hadde mål om rundt 14.30, så 14.25 aleine var positivt. Veldig fint arrangement. Mange glade løpara og dyktige folk i arrangørstaben.

På herrenes 10km ble det jevnere. Nikolas Jon Aarland fra Øl & Kondis stakk av med seieren på pene 32:21, etterfulgt av Frerdrik Torgersen fra Varegg som slo vår egen Erlend Nymark Jensen med 1 sekund. Erlend fikk mageproblemer og ikke optimalt resultat, men ble likevel nr. 3 med tiden 33:13. 

Christina Hopland (Varegg) vant klart kvinneklasse på 5km på 17:29. Nr. 2 ble Kjersti Fresvik (Gular) og nr. 3 Kristine Fjellanger (Varegg). 

På den lengste distansen hos kvinnene, var det BFG-løper Anita Lilleskare som vant. Sluttiden var imponerende 36:13. Hun ble etterfulgt av Adele Henriksen fra Loddefjordløperne, som bare var et fattig sekund bak og tok andreplassen. Siste pallplass gikk til Lina Rivedal fra Varegg, 37:10.

50% av overskuddet til Unicef
En annen ting som er kult, er at løpet skaffet omtrent 50.000 kroner til Unicef.

Bakgrunnen for det litt spesielle løpet er som følger: For omtrent ett år siden ble Norwegian-ansatte Beate Rasmussen og Frode Johansen (BFG Bergen Løpeklubb) trukket ut til å delta på New York City Marathon. Betingelsen var at de samlet inn 4.000 dollar hver til Unicef.

I tillegg til å arrangere quiz, løpekurs, sommerfest og selge strikkeeffekter og fotballdrakter, kom de opp med ideen om å arrangere et løp på Flesland for å skaffe inntekter.

– Det er viktig at det er et løp for alle, også de som ikke er så glad i å løpe. Vi gir premie til beste kostyme og lagnavn, og trekker premier. Man må ikke være rask for å vinne, forklarer flytrubadur Julie Liisberg, som var med på idémyldringen som endte i Flyplassløpet.

Reportasje i media
Bergensavisen var tilstede. Klikk her for å komme til saken (BA+)

Bilder fra våre eminente fotografer er på vei til å bli lastet opp. Følg med på Facebooksiden til Flyplassløpet!