5 løpere fra BFG klar for Transgrancanaria fredag 22.februar

5 løpere fra BFG klar for Transgrancanaria fredag 22.februar

Kategori

Peter Arnoldsen, Frode Johansen, Øyvind Lerø, Trond Pedersen og Ståle Danielsen er alle kommet seg på plass på vanligvis den feriepregede øyen, Gran Canaria.

For våre løpere blir det alt annet enn hvile når prestisjetunge Transgrancanaria starter fredag kveld. Trond skal ut på 65km distansen, mens Frode, Peter og Øyvind stiller til start på 128km. Antall høydemetere som skal forseres er ca. 3200 på 65 kilometeren, og 7500+ på 128 kilometeren. Ståle er også representert fra klubben. Han stiller hovedsaklig som hjelpemann for Peter, men skal løpe Transgrancanaria maraton fredag morgen først. 

Vi har tatt en prat med guttene før start:

Hva er målet for løpet, Trond?
Mål for min 65km på lørdag er å klare å gjennomføre et ultra løp uten å få stopp p.g.a kramper som har vært et gjentagende problem. Etter håndleddsbruddet i høst så har jeg kommet sakte men sikkert tilbake i form til å kunne gjøre et godt løp i min klasse(50-55), med en tid rundt 8.30 til 9.30 timer. Planen er å løpe kontrollert første 1/3 del der det er mest stigning, for så å prøve å gjøre løper de siste 2/3 delene. Jeg GLEDER meg til løpet!

Hva med deg, Øyvind?
- Jeg løper 128km med startnummer #910. Målsetning er først og fremst å fullføre, dernest under 24 timer. Vinner av 60-åringene løp på 22:55 i fjor. Satser på å vinne den klassen neste år.

Tror det blir tøft. Klare å spise og ikke minst drikke nok, jeg svetter myyye - det blir en utfordring. Kommer til å bruke staver, som avlaster beina. Så håper jeg å slippe unna kramper som jeg i blant har problemer med. Gleder meg til å starte i allefall :-)

Frode, du løper også 128km, som du gjorde i fjor. Planen i år?
- Målsetting er å få et godt løp, og raskere enn i fjor, selv om løpet er 2 km lengre i år. Under 19 timer + topp 10 i klassen. Det ligger an til å bli varmt som er positivt om natten, men ikke på dagen. Det var også fare for at det kan komme vind og sand (kalima) fra Sahara

Har du også noen tanker om løpet, Petter?
- Jeg ska løpe 128km og har målsetning om å komme under 15,5 timer. Det er det jeg løper for, så får vi se om tiden holder. Har vært på en super 17-dagers treningsleir med BFG tidligere i vinter, så føler meg bra. Har startnr. #76 for de som vil følge meg.

Løpet kan følges live her

Klubben ønsker dere alle masse lykke til!

Stikkord