Bjørn Tore satte verdenskekord!

Bjørn Tore satte verdenskekord!

Kategori

Bjørn Tore Kronen Taranger satte verdensrekord på 24-timersløping på tredemølle fredag morgen med 264,520 km.. Den nordiske rekorden (240 km) ble passert klokken 07:48. Verdensrekorden var et faktum kl 09:43 med 17 minutter igjen å løpe. 

Foto: Kondis.no, Tom Roger Johansen

– Dette er stort, sier han til TV 2.
– Jeg visste at jeg hadde det inne. Det var ikke tvil. Så lenge jeg fikk i meg næring og fulgte oppskriften ville det gå bra. Det syke er å gjøre det i samme fart hele veien og øke siste timen, sier han.
– Jeg hadde hele tiden en plan om å åpne fornuftig, finne en god fart som jeg visste jeg kunne holde lenge. Det funket som bare juling, sier han.

Tredemøllefarten løpsdøgnet satte han til 11,1 km/t, og først etter 16 timer hadde han en toalettpause på litt under tre minutter. Med en halvtime igjen begynte han gradvis å øke farten;11,2 11,3 11,4,11,9 12,0 før han avsluttet i 12,5 km/t.

Taranger samlet også inn penger til Haukelands Venner og barneklinikken på Haukeland. Han fortalte til BA.no at han gleder seg til å overlevere de innsamlede pengene. Avisen hadde selv bidratt med 20.000 kroner til innsamlingen. Hvor mye som er samlet inn vet vi ikke når dette skrives.